Talentskolen i Buskerud

Talentskolen Folkemusikksenteret er et tilbud til unge folkemusikkutøvere i alderen 16-24 år, som har fått begynneropplæring i sitt hjemmemiljø, og som har lyst og vilje til å utvikle seg som utøvende musiker.

Se mer

I Flaggets Farger

Island og Norge har stor felles kulturarv i vårt språk, Snorre-Edda, vikingene, dans og musikk. Vi på Folkemusikksenteret i Buskerud ønsker å kombinere de to forskjellige folkemusikktradisjoner igjen, og fremheve denne felles kulturarven som Island og Norge deler.

Mer om prosjektet

Magasinet Konsertlokale

Magasinet på Sigdal Museum har vært gjennom stor renovering. Nå er det ikke bare lokale for museer presentasjoner, men også en veldig god konsertsal.

Se mer

Folkemusikksenteret i Buskerud

Er et kompetanse- og formidlingssenter for folkemusikk og -dans, først og fremst for Buskerud fylke, men senteret er unikt i landssammenheng, og med en heltidsansatt folkemusikkonsulent. Folkemusikksenteret er hovedsakelig ansvarlig for å innsamle, lagre og fremme lokal folkemusikk og dans. Folkemusikkarkivet inneholder historiske materialer vedrørende lokal folkemusikk. Folkemusikksenteret legger stor vekt på formidling, sammen med kurs, konserter, bokutgivelser og CD-plate utgivelser.

Nyheter

FMS på Facebook

Hei, Vi ved Sigdal museum-Folkemusikksenteret ønsker å samle inn bygdas egne historier og bilder om Folkemusikksenteret, bygget og dets historie. Har du en historie, et bilde, annet? Send det gjerne til meg på lingaas@buskerudmuseet.no Mvh Camilla ...

View on Facebook

# kulturkonferansen2016 tors 21.-fre 22.jan, Christian Borlaug (Folkemusikkonsulent) og Camilla (avdelingsleder) Sigdal museum-Folkemusikksenteret i Buskerud. Vi gleder oss! PS Folkemusikksenteret er åpent 10-15 mens vi er borte. Mirjam Baus og Marit tar i mot beskjed og holder dørene åpne. ...

View on Facebook