Talentskolen i Buskerud

Talentskolen Folkemusikksenteret er et tilbud til unge folkemusikkutøvere i alderen 16-24 år, som har fått begynneropplæring i sitt hjemmemiljø, og som har lyst og vilje til å utvikle seg som utøvende musiker.

Se mer

I Flaggets Farger

Island og Norge har stor felles kulturarv i vårt språk, Snorre-Edda, vikingene, dans og musikk. Vi på Folkemusikksenteret i Buskerud ønsker å kombinere de to forskjellige folkemusikktradisjoner igjen, og fremheve denne felles kulturarven som Island og Norge deler.

Mer om prosjektet

Magasinet Konsertlokale

Magasinet på Sigdal Museum har vært gjennom stor renovering. Nå er det ikke bare lokale for museer presentasjoner, men også en veldig god konsertsal.

Se mer

Folkemusikksenteret i Buskerud

Er et kompetanse- og formidlingssenter for folkemusikk og -dans, først og fremst for Buskerud fylke, men senteret er unikt i landssammenheng, og med en heltidsansatt folkemusikkonsulent. Folkemusikksenteret er hovedsakelig ansvarlig for å innsamle, lagre og fremme lokal folkemusikk og dans. Folkemusikkarkivet inneholder historiske materialer vedrørende lokal folkemusikk. Folkemusikksenteret legger stor vekt på formidling, sammen med kurs, konserter, bokutgivelser og CD-plate utgivelser.

Nyheter