Talentskolen i Buskerud

Talentskolen Folkemusikksenteret er et tilbud til unge folkemusikkutøvere i alderen 16-24 år, som har fått begynneropplæring i sitt hjemmemiljø, og som har lyst og vilje til å utvikle seg som utøvende musiker.

Se mer

I Flaggets Farger

Island og Norge har stor felles kulturarv i vårt språk, Snorre-Edda, vikingene, dans og musikk. Vi på Folkemusikksenteret i Buskerud ønsker å kombinere de to forskjellige folkemusikktradisjoner igjen, og fremheve denne felles kulturarven som Island og Norge deler.

Mer om prosjektet

Magasinet Konsertlokale

Magasinet på Sigdal Museum har vært gjennom stor renovering. Nå er det ikke bare lokale for museer presentasjoner, men også en veldig god konsertsal.

Se mer

Folkemusikksenteret i Buskerud

Er et kompetanse- og formidlingssenter for folkemusikk og -dans, først og fremst for Buskerud fylke, men senteret er unikt i landssammenheng, og med en heltidsansatt folkemusikkonsulent. Folkemusikksenteret er hovedsakelig ansvarlig for å innsamle, lagre og fremme lokal folkemusikk og dans. Folkemusikkarkivet inneholder historiske materialer vedrørende lokal folkemusikk. Folkemusikksenteret legger stor vekt på formidling, sammen med kurs, konserter, bokutgivelser og CD-plate utgivelser.

Nyheter

FMS på Facebook

Avdelingens lokale databasemotor koblet til Folkemusikksenterets biblioteksystem har kræsjet. Det vil ta tid før dette kommer på plass igjen. Ber derfor om forståelse for at vi ikke får bistått hva gjelder forespørsler i den grad vi skulle ønske. Som konsekvens vil biblioteksystemet med tilhørende databank flyttes til ekstern server hos vår leverandør Tidemann. Dette for å unngå tilsvarende situasjon i framtiden. Fantastisk service og ros til Tidemann som har vært på saken siden 07.30 i dag. Mvh Camilla, avdelingsleder ...

View on Facebook

Folkemusikksenteret i Buskerud har delt et bilde. ...

Her var det mange kjente fjes! Hentet fra arkivet på Folkemusikksenteret, med tillatelse fra Bjørn Laupsa-Borge.

View on Facebook